Salade Ankara

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • zout
  • 100 g belegen kaas
  • 2 schijven ananas
  • 50 g rozijnen
  • 1 beker sour cream
  • peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
  • ½ rode paprika
  • knackerbrood

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Kook deze vijf minuten in water met wat zout.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Snijd de kaas in dobbelsteentjes, de ananas in stukjes.
  • Wel de rozijnen.
  • Schep de ingrediënten door elkaar en roer er de sour cream door.
  • Breng de salade op smaak met zout, peper en tuinkruiden.
  • Garneer de salade met de reepjes paprika en geef er knackerbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland / Turkije
Feestdagen etc Bruiloft