Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilde scampi's met zeewierdressing

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gram Zeeuwse garnalen gepelde
  • 8 scampi's
  • 200 gram verschillende slasoorten frisée, lollo rosso, veldsla etc
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 3 dl olijfolie eerste koude persing
  • 50 gram gemengde soorten zeewier bijvoorbeeld wakamé, nori en kombu
  • 1 kleine komkommer
  • 2 tomaten
  • peper
  • citroensap
  • zout

Instructies

  • Laat de zeewieren 20 minuten in water wellen.
  • Doe de helft van het zeewier met de azijn in de mengbeker van een keukenmachine en draai er een zachte puree van.
  • Voeg al draaiend langzaam de olie toe, zodat een gladde saus ontstaat.
  • Doe de dressing in een kom.
  • Snijd de rest van het zeewier in smalle reepjes en roer die door de dressing.
  • Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  • Pluk de gewassen sla in stukjes en maak hem met de dressing licht aan.
  • Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal, leg ze enkele minuten onder de hete grill en zout ze lichtjes.
  • Verdeel de sla over vier borden, strooi er wat van de Zeeuwse garnaaltjes over,leg er per bord 2 scampi's bij en garneer de borden met partjes tomaat en komkommmer balletjes.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland / Zeeland