Salata Mechouia Nablia

Geroosterde rode paprika-tomatendip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram paprika
  • 1 verse chilipeper
  • 2-4 ongepelde teentjes knoflook
  • 3 tomaat
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • ei
  • tonijn uit blik
  • olijven

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Leg de paprika's, cde hilipeper, de knoflook en de tomaten in een ovenschaal en rooster ze, onder af en toe omscheppen, tot de velletjes geblakerd zijn en de knoflook zacht is.
  • Laat de groenten afkoelen en haal er de velletjes af.
  • Neem de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika's en de chilipeper en de pitjes uit de tomaten.
  • Pureer alle groenten in een keukenmachine of foodprocessor of wrijf ze door een zeef.
  • Verhit de olie en het karwijzaad voorzichtig in een braadpan tot ze geurig worden, voeg ze met het zout bij de ingrediënten in de keukenmachine, maak er een pasta van en laat die, alvorens haar te serveren, afkoelen.
  • Serveer de pasta in een schaal met daarbij in vieren gesneden hardgekookte eieren, in stukken verdeelde tonijn en zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Tunesië