Sambal Goreng tempeh 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ plak tempeh
  • 3 eetlepel(s) ui gesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel javaanse suiker
  • 1 spriet sereh
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 1 blaadjes salam
  • blok santen
  • 2 walnoot
  • zout
  • asem

Instructies

  • Snijd de tempeh in dobbelstenen van 2 cm.
  • Week de asem met het zout in 8 eetlepels water, zeef dit en laat de blokjes tempeh hierin ca. 15 min. marineren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi, laos en suiker tot een brij en fruit dit in de olie.
  • Voeg de tempeh toe en bak die mee.
  • Doe erdan de santen, sereh, salam en 8 eetlepels water bij.
  • Stoof alles ca. 10 min.

Magnetron:

  • Marineer de tempeh zoals aangegeven.
  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
  • Roer de fijn gewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
  • Voeg de blokjes tempeh toe en verwarm alles onafgedekt 1 a 2 min. op 100%.
  • Roer de ingrediënten erbij en verwarm alles afgedekt in 4 a 6 min. op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken / Saus
Land van herkomst Indonesië