Sambal van rode en groene lombok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 gesnipperde rode lomboks
  • 5 gesnipperde groene lomboks
  • 2 theelepel trassi
  • 1 eetlepel olie
  • zout

Instructies

  • Wrijf de lomboks met het zout fijn. Fruit ze in de olie.
  • Maak trassiwater door de trassi fijn te wrijven in 4 eetlepels warm water.
  • Voeg dit aan de massa toe en laat de sambal stoven tot de brij voldoende is ingedikt.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Voeg de gewreven lomboks met zout toe en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Roer het trassiwater erdoor en laat alles onafgedekt nog 5 à 8 min. op 50% sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken / Saus