Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 GRAM BLOEM
- 1 EI
- 500 GRAM SPINAZIE gehakt
- 1 UI gehakt
- HANDJE VERSE KORIANDER geknipt
Instructies
- Mensen in Oezbekistan (eerlijk gezegd Oezbeekse vrouwen) zijn de beste deegmakers, die ik ooit gezien heb. De Oezbeekse keuken kent veel gerechten met deeg, gefrituurd, gekookt en gestoomd, en, zoals dit, in de oven gebakken. Deze samsa's zijn gevuld met spinazie (in het Oezbeeks: "Kuk Somsa" of groene samsa), maar ze kunnen ook gevuld worden met pompoen of vlees. Een heleboel landen hebben eigenlijk een variant van samsa's. zoals in de keuken van India, Nepal en Bangladesh "samosa's" or Libanese "sambosik".
Notities / Tips / Wijnadvies
Mensen in Oezbekistan (eerlijk gezegd Oezbeekse vrouwen) zijn de beste deegmakers, die ik ooit gezien heb. De Oezbeekse keuken kent veel gerechten met deeg, gefrituurd, gekookt en gestoomd, en, zoals dit, in de oven gebakken. Deze samsa's zijn gevuld met spinazie (in het Oezbeeks: "Kuk Somsa" of groene samsa), maar ze kunnen ook gevuld worden met pompoen of vlees. Een heleboel landen hebben eigenlijk een variant van samsa's. zoals in de keuken van India, Nepal en Bangladesh "samosa's" or Libanese "sambosik".