Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote tortilla’s of 8 kleine
- 1 klein zakje ijsberg sla gesneden
- 500 gram gehakt ik had runder
- 1 blik chilibonen (400 gram Santa Maria Mexican Style)
- 200 ml gezeefde tomaat Heinz
- 1 klein blikje tomatenpuree Heinz
- 1 zakje taco kruiden of zelf maken
- 1 ui gesnipperd
- 1 dessertlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel zoete chilivlokken gerookt
- 200 gram snoeptomaatjes gehalveerd
- 1 blikje maïs 300 gram, uitgelekt
- 1 zakje geraspte oude kaas Ik had Texmex kaas van de Jumbo
- 1 beker creme fraiche 125 gram
- scheutje chiliolie
Optioneel:
- guacamole
- salsasaus hot of mild
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. vouw de tortilla’s in een ovenvast schaaltje zodat het een bakje wordt.
- Fruit de ui in de olie even aan en voeg de tomatenpuree toe.
- Het gehakt erbij doen en rullen, dan alle kruiden, gezeefde tomaat, chilibonen, maïs en tomaat toevoegen en 10 minuutjes onder af en toe roeren op laag vuur laten staan.
- (Je kunt er ook voor kiezen de maïs en de tomaatjes niet door het gerecht te doen maar apart bij het gerecht te serveren)
- Doe ondertussen de tortilla bakjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg na 10 minuten de crème fraiche toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat nog even 5 minuutjes langzaam pruttelen.
- Haal de tortillabakjes ui de oven, haal ze uit de ovenvast schaaltjes en zet ze op een bord.
- Vul de bodem met kaas, dan het gehaktmengsel en maak eventueel af met guacamole, tacosaus en extra geraspte kaas. Leg er lekker wat ijsbergsla bij.
- Je kunt nu de rand van de bakjes lekker afbreken en eten met je gehakt