Sannie's Thaise wok

voor 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak rijst naar keus gekookt volgens de verpakking
  • 500 gram rundergehakt mager
  • 1 zak Japanse wokgroente 400 gram
  • 1 zak Thaise wokgroente 400 gram
  • 250 gram kastanjechampignons (in blokjes gesneden)
  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 stukje gember klein gehakt
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 rode pepers klein gesneden
  • 1 plantje basilicum de blaadjes
  • 4 eetlepel(s) ketjap medja of 1 asin en 1 manis
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 4 eetlepel(s) Oestersaus
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • 2 blokjes groentebouillon opgelost in 50 ml heet water

Optioneel:

  • gebakken uitjes
  • casave

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak het gehakt rul in 1 eetlepel sesamolie.
  • Voeg de Greensweet Stevia Brown, gember, knoflook en pepers toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur.
  • Doe dan de champignons en alle wokgroente erbij en roerbak 5 minuutjes op hoog vuur.
  • Voeg dan de ketjap, de oestersaus, nog 1 eetlepel sesamolie en de bouillon toe.
  • Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicum blaadjes erdoor.
  • Bestrooi het gerecht met de lente uitjes .
  • Eet smakelijk!
  • Lekker met casave en gebakken uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Thailand