Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak rijst naar keus gekookt volgens de verpakking
- 500 gram rundergehakt mager
- 1 zak Japanse wokgroente 400 gram
- 1 zak Thaise wokgroente 400 gram
- 250 gram kastanjechampignons (in blokjes gesneden)
- 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
- 1 stukje gember klein gehakt
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 2 rode pepers klein gesneden
- 1 plantje basilicum de blaadjes
- 4 eetlepel(s) ketjap medja of 1 asin en 1 manis
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- 4 eetlepel(s) Oestersaus
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 2 blokjes groentebouillon opgelost in 50 ml heet water
Optioneel:
- gebakken uitjes
- casave
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak het gehakt rul in 1 eetlepel sesamolie.
- Voeg de Greensweet Stevia Brown, gember, knoflook en pepers toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur.
- Doe dan de champignons en alle wokgroente erbij en roerbak 5 minuutjes op hoog vuur.
- Voeg dan de ketjap, de oestersaus, nog 1 eetlepel sesamolie en de bouillon toe.
- Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan.
- Zet het vuur uit en roer de basilicum blaadjes erdoor.
- Bestrooi het gerecht met de lente uitjes .
- Eet smakelijk!
- Lekker met casave en gebakken uitjes.