Santie se piesung

Wortelkoek
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de koek:

  • 200 gram basterdsuiker
  • 250 ml. zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. natrium bicarbonaat zuiveringszout
  • 125 gram banaan moes
  • 125 gram winterwortel geraspt
  • 50 gram walnoten gehakt ca. 10 stuks

Kaasmengsel:

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theel. vanille essence

Instructies

  • Suiker, olie en eieren mixen.
  • Bakmeel,bakpoeder, kaneel en zuiveringszout erbij doen en goed mengen.
  • Daarna de walnoten, banaan en winterwortel erdoor roeren.
  • Overdoen in een langwerpige ingevette ovenschaal (20x30) en in ca. 40 min. bakken op 200 graden.
  • De koek dwars doorsnijden (met een draadjen de onderste plak dun besmeren met het kaasmengsel.
  • Bovenste plak er weer op leggen en deze besmeren met de rest van het kaasmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Zuid Afrika