Santie se piesung
Wortelkoek
Ingrediënten
Voor de koek:
- 200 gram basterdsuiker
- 250 ml. zonnebloemolie
- 3 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theel. bakpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1 theel. natrium bicarbonaat zuiveringszout
- 125 gram banaan moes
- 125 gram winterwortel geraspt
- 50 gram walnoten gehakt ca. 10 stuks
Kaasmengsel:
- 100 gram roomkaas
- 100 gram boter
- 200 gram poedersuiker
- 1 theel. vanille essence
Instructies
- Suiker, olie en eieren mixen.
- Bakmeel,bakpoeder, kaneel en zuiveringszout erbij doen en goed mengen.
- Daarna de walnoten, banaan en winterwortel erdoor roeren.
- Overdoen in een langwerpige ingevette ovenschaal (20x30) en in ca. 40 min. bakken op 200 graden.
- De koek dwars doorsnijden (met een draadjen de onderste plak dun besmeren met het kaasmengsel.
- Bovenste plak er weer op leggen en deze besmeren met de rest van het kaasmengsel.