Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Santie se piesung
Wortelkoek
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de koek:
▢
200
gram
basterdsuiker
▢
250
ml.
zonnebloemolie
▢
3
eieren
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
2
theel. bakpoeder
▢
1
theel. kaneel
▢
1
theel. natrium bicarbonaat
zuiveringszout
▢
125
gram
banaan
moes
▢
125
gram
winterwortel geraspt
▢
50
gram
walnoten gehakt
ca. 10 stuks
Kaasmengsel:
▢
100
gram
roomkaas
▢
100
gram
boter
▢
200
gram
poedersuiker
▢
1
theel. vanille essence
Instructies
Suiker, olie en eieren mixen.
Bakmeel,bakpoeder, kaneel en zuiveringszout erbij doen en goed mengen.
Daarna de walnoten, banaan en winterwortel erdoor roeren.
Overdoen in een langwerpige ingevette ovenschaal (20x30) en in ca. 40 min. bakken op 200 graden.
De koek dwars doorsnijden (met een draadjen de onderste plak dun besmeren met het kaasmengsel.
Bovenste plak er weer op leggen en deze besmeren met de rest van het kaasmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Zuid Afrika