Sara sara kousbanti en zuurgoed
kousenband met garnalen en zoetzure groenten
Ingrediënten
Instructies
- Kook de kousenband ± 5 minuten in ruim kokend water met zout en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie en bak de ui ± 5 minuten.
- Voeg de tomaat, de knoflook en de Madame Jeanette toe en bak het mengsel op zacht vuur ± 15 minuten tot het smeuïg is en de helft van het vocht is verdampt.
- Voeg zout en peper toe, roer de kousenband erdoor en laat ze in de saus in ± 8 minuten gaar worden.
- Roer de garnalen erdoor en warm ze 3 minuten mee.
- Verwijder voor het serveren de Madame Jeanette.
Zuurgoed
- Leg 1 komkommer in plakjes, 1 rode en 1 groene paprika in reepjes en 1/2 bloemkool in roosjes in een schaal en schenk hier 1/2 liter natuurazijn op.
- Voeg 2 fijngesneden sjalotjes, 2 eetlepels suiker, zout, 10 gekneusde pimentbessen, 1 blaadje laurier en 1 Madame Jeanette toe, schenk er 21/2 dl kokend water bij en laat het mengsel 30 minuten staan.
- Verwijder de Madame Jeanette.
- Schep het mengsel uit het vocht en serveer het bij de kousenband.