Sara sara kousbanti en zuurgoed

kousenband met garnalen en zoetzure groenten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 1/2-2 bossen kousenband in stukjes van 2-3 cm
  • zout zwarte peper
  • 2-3 eetlepel(s) olie
  • 1 ui
  • 2 grote rijpe ontvelde tomaten, in blokjes
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 1 heel gelaten Madame Jeanette
  • 400 gr gepelde gekookte grote garnalen (gamba's)

Instructies

  • Kook de kousenband ± 5 minuten in ruim kokend water met zout en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie en bak de ui ± 5 minuten.
  • Voeg de tomaat, de knoflook en de Madame Jeanette toe en bak het mengsel op zacht vuur ± 15 minuten tot het smeuïg is en de helft van het vocht is verdampt.
  • Voeg zout en peper toe, roer de kousenband erdoor en laat ze in de saus in ± 8 minuten gaar worden.
  • Roer de garnalen erdoor en warm ze 3 minuten mee.
  • Verwijder voor het serveren de Madame Jeanette.

Zuurgoed

  • Leg 1 komkommer in plakjes, 1 rode en 1 groene paprika in reepjes en 1/2 bloemkool in roosjes in een schaal en schenk hier 1/2 liter natuurazijn op.
  • Voeg 2 fijngesneden sjalotjes, 2 eetlepels suiker, zout, 10 gekneusde pimentbessen, 1 blaadje laurier en 1 Madame Jeanette toe, schenk er 21/2 dl kokend water bij en laat het mengsel 30 minuten staan.
  • Verwijder de Madame Jeanette.
  • Schep het mengsel uit het vocht en serveer het bij de kousenband.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Suriname