Scampi's met groene noedels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel zout
  • 4 dl melk of lichte room
  • witte peper
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel sjalotsnippers
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 500 gram gepelde scampi's
  • 1 dl droge witte wijn
  • theelepel droge oregano
  • ½ eetlepel gehakt bieslook
  • 250 gram spinazienoedels
  • peper zout

Instructies

  • Verhit voor de roomsaus in een sauspan 3 eetlepels boter.
  • Voeg 3 eetlepels bloem toe en roer 2 minuten.
  • Voeg 1 theelepel zout, 4 dl melk of lichte room en de helft van de peper toe;
  • breng de saus aan de kook en laat haar dik worden.
  • Leg een deksel op de pan en houd de saus apart.
  • Sauteer de knoflook en de sjalotten in 3 eetlepels boter.
  • Voeg de scampi's toe en sauteer tot ze roze zijn (3-5 minuten).
  • Haal de scampi's eruit en houd ze apart.
  • Voeg de wijn, oregano, zout, bieslook en peper toe en laat dit tot 1/3 inkoken.
  • Voeg dan de roomsaus toe en meng goed.
  • Voeg de scampi's toe en warm alles goed door.
  • Kook de noedels en laat ze uitlekken.
  • Doe ze in borden over en giet er het scampimengsel over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië