Schots drankje

(traditioneel geserveerd op nieuwjaarsmorgen: Het Pint)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pints licht bier
  • 1 flinke theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • suiker
  • 3 ei M
  • ½ pint whisky

Instructies

  • Doe het bier in een ruime pan, voeg de nootmuskaat toe, verhit het geheel tot net onder het kookpunt en doe er naar smaak suiker bij.
  • Klop de eieren in een grote kom los en voeg er heel geleidelijk het hete bier bij (als u het te snel doet, schift het).
  • Voeg de whisky toe en doe dan alles terug in de pan.
  • Breng het, voortdurend roerend, opnieuw tot net onder het kookpunt.
  • Giet het enkele malen over en weer in verwarmde kannen, tot de drank helder en schuimig is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Land van herkomst Schotland
Feestdagen etc Oud & Nieuw