Schwartzwalder kirsch taart

Schwartzwalder kirsch taart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de biscuit:

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Voor de vulling:

  • 1 pot kersen op sap
  • 30 gram aardappelzetmeel
  • 30 gram suiker
  • 1 el kirsch

Voor de afwerking:

  • 1 liter slagroom 40% vetgehalte
  • 1 zakje vanillesuiker
  • suiker naar smaak
  • chocoladekrullen

Instructies

Werkwijze biscuit:

  • Warm de oven voor op 175 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °.
  • Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
  • Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
  • Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
  • Leg de rest van het eiwit er boven op.
  • Neem de bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
  • Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
  • Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
  • Bak af in ca 30 à 35 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen.

Werkwijze vulling

  • Doe het sap in een pan samen met de suiker en het aardappelzetmeel en breng dit al roerend aan de kook.
  • Voeg de eetlepel kirsch toe en de kersen en roer goed door.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Werkwijze afwerking
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker naar smaak.

Opbouw taart:

  • Neem de taart en snijd hem in 2 of 3 lagen (ik gebruikte 3 lagen).
  • Vul de eerste laag met een gedeelte van de kersen en leg hierop een flinke dot slagroom. Verdeel en strijk netjes uit.
  • Leg de 2de laag erop en leg de rest van de kersen erop en een flinke dot slagroom.
  • Verdeel en strijk uit.
  • Leg de toplaag erop en smeer nu de zijkanten mooi af met slagroom.
  • Versier de zijkant met de chocoladekrullen.
  • Smeer de bovenkant licht in met slagroom.
  • Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en maak mooie rozetten op de taart.
  • Werk af met chocoladekrullen en eventueel nog een paar extra kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Duitsland