Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Schwartzwalder kirsch taart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de biscuit:
▢
5
eieren
▢
150
gram
suiker
▢
100
gram
bloem
▢
50
gram
maizena
▢
50
gram
cacaopoeder
▢
1
koffielepel bakpoeder
▢
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.
Voor de vulling:
▢
1
pot
kersen op sap
▢
30
gram
aardappelzetmeel
▢
30
gram
suiker
▢
1
el
kirsch
Voor de afwerking:
▢
1
liter
slagroom 40% vetgehalte
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
suiker naar smaak
▢
chocoladekrullen
Instructies
Werkwijze biscuit:
Warm de oven voor op 175 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °.
Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
Leg de rest van het eiwit er boven op.
Neem de bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
Bak af in ca 30 à 35 minuten.
Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
Laat de biscuit volledig afkoelen.
Werkwijze vulling
Doe het sap in een pan samen met de suiker en het aardappelzetmeel en breng dit al roerend aan de kook.
Voeg de eetlepel kirsch toe en de kersen en roer goed door.
Laat het geheel afkoelen.
Werkwijze afwerking
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker naar smaak.
Opbouw taart:
Neem de taart en snijd hem in 2 of 3 lagen (ik gebruikte 3 lagen).
Vul de eerste laag met een gedeelte van de kersen en leg hierop een flinke dot slagroom. Verdeel en strijk netjes uit.
Leg de 2de laag erop en leg de rest van de kersen erop en een flinke dot slagroom.
Verdeel en strijk uit.
Leg de toplaag erop en smeer nu de zijkanten mooi af met slagroom.
Versier de zijkant met de chocoladekrullen.
Smeer de bovenkant licht in met slagroom.
Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en maak mooie rozetten op de taart.
Werk af met chocoladekrullen en eventueel nog een paar extra kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Duitsland