Schwartzwalder kirschtorte

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 100 gram paneermeel
  • 60 gram amandelen
  • 50 gram cacaopoeder
  • 70 gram bloem
  • 400 gram morellen
  • 60 gram poedersuiker
  • 8 ei
  • 1 ei
  • 8 ei
  • 6 dl slagroom
  • 10 centiliter kirsch
  • chocola
  • 10 rode bigareaux

Instructies

  • Klop de eigelen met het ei, de suiker en een eetlepel water luchtig op.
  • Spatel hier de beschuit en de amandelen onder.
  • Sla de eiwitten zeer stijf en spatel ook deze onder de eigelen.
  • Zeef de cacaopoeder samen met de bloem en spatel ook dit onder het beslag.
  • Bak dit af in een taartpan van 25 cm. die beboterd en bestoven is met bloem, in een oven van 160 graden C in ongeveeer 20 minuten.
  • Laat omgekeerd op een rekje afkoelen en snij de taart horizontaal in 3 lagen.
  • Trempeer de lagen met de helft van de kirch.
  • De morellen op sap heb je intussen gebonden met maizena en weer af laten koelen.
  • Maskeer de onderste plak met een deel van de met de poedersuiker opgeslagen room.
  • Leg hier bovenop de tweede plak welke wordt bedekt met de morellen en een weinig geslagen room.
  • Leg hier de deksel op en maskeer rondom en bovenop met geslagen room.
  • Versier met chocoladenkrullen en rozetten geslagen room en garneer met de bigareaux.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Duitsland