Schwarzwälder Kirschtorte 1

Een Schwarzwalder kersentaart is een taart bestaande uit chocoladecake, slagroom, kersen en kirschwasser
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Cakedeeg:

  • 350 gram bloem
  • 10 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 3 afgestreken eetlepels cacao
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 ½ dl melk

Vulling:

  • 1 blik kersen of morellen ± 500 gr
  • ½ liter slagroom met 2 zakjes Klop-vast
  • 4 eetlepels Kirsch of 1 flesje Kirsch-aroma
  • 1 zakje Taartina

Garnering:

  • chocoladevlokken of -strooisel

Instructies

  • Vermeng de bloem met het bakpoeder, de cacao en het zout en zeef dit mengsel.
  • Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker tot room.
  • Voeg één voor één de eieren toe en daarna het gezeefde meel, afgewisseld met de melk.
  • Doe het deeg over in een beboterde springvorm van 26 cm doorsnee en bak het ± 50 minuten op de middelste richel van een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Laat de taart afkoelen en snijd hem in 2 plakken.
  • Beleg 1 helft met onderstaande vulling:
  • Klop de slagroom 1/2 minuut, voeg dan de Klop-vast met 2 eetlepels Kirsch toe en klop tot de room stijf is.
  • Laat de kersen uitlekken, leng het vocht met water tot 1/2 liter aan, breng dit aan de kook en bind het volgens de gebruiksaanwijzing met de Taartina.
  • Roer er de kersen (op enkele na) door, spreid de vulling over de onderste plak uit en laat het koud worden.
  • Verdeel daarna ± de helft van de slagroom over de kersenmassa, leg de tweede taarthelft erop en druk die lichtjes aan.
  • Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een deel van de resterende room, doe de rest in een spuitzak en spuit de taart hiermee op.
  • Werk de taart verder af met chocoladevlokken en de achtergehouden kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Duitsland