Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Schwarzwälder Kirschtorte 1
Een Schwarzwalder kersentaart is een taart bestaande uit chocoladecake, slagroom, kersen en kirschwasser
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Cakedeeg:
▢
350
gram
bloem
▢
10
afgestreken theelepel
bakpoeder
▢
3
afgestreken eetlepels
cacao
▢
1
mespunt
zout
▢
150
gram
boter
▢
300
gram
suiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
3
eieren
▢
1 ½
dl
melk
Vulling:
▢
1
blik
kersen
of morellen ± 500 gr
▢
½
liter
slagroom
met 2 zakjes Klop-vast
▢
4
eetlepels
Kirsch
of 1 flesje Kirsch-aroma
▢
1
zakje
Taartina
Garnering:
▢
chocoladevlokken
of -strooisel
Instructies
Vermeng de bloem met het bakpoeder, de cacao en het zout en zeef dit mengsel.
Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker tot room.
Voeg één voor één de eieren toe en daarna het gezeefde meel, afgewisseld met de melk.
Doe het deeg over in een beboterde springvorm van 26 cm doorsnee en bak het ± 50 minuten op de middelste richel van een op 200°C voorverwarmde oven.
Laat de taart afkoelen en snijd hem in 2 plakken.
Beleg 1 helft met onderstaande vulling:
Klop de slagroom 1/2 minuut, voeg dan de Klop-vast met 2 eetlepels Kirsch toe en klop tot de room stijf is.
Laat de kersen uitlekken, leng het vocht met water tot 1/2 liter aan, breng dit aan de kook en bind het volgens de gebruiksaanwijzing met de Taartina.
Roer er de kersen (op enkele na) door, spreid de vulling over de onderste plak uit en laat het koud worden.
Verdeel daarna ± de helft van de slagroom over de kersenmassa, leg de tweede taarthelft erop en druk die lichtjes aan.
Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een deel van de resterende room, doe de rest in een spuitzak en spuit de taart hiermee op.
Werk de taart verder af met chocoladevlokken en de achtergehouden kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Duitsland