Schwarzwalder trifle

Schwarzwalder trifle

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram chocola gehakt
  • 1 pot kersen uitgelekt
  • 10 eieren
  • 3 eetlepel(s) cacao
  • 200 gram Mascarpone
  • 1 deciliter room geklopt
  • 12 eetlepel(s) suiker

Instructies

  • Breng de melk aan de kook met 6 eetlepels suiker.
  • Splits drie eieren en klop een beetje hete melk door de eidooiers.
  • Doe dit terug bij de rest van de melk en verhit tot het dik begint te worden, maar laat het niet koken.
  • Roer de mascarpone erdoor en laat het afkoelen; roer de room erdoor.
  • Splits ondertussen de overgebleven eieren en doe de drie eiwitten erbij; klop de 10 eiwitten stijf.
  • Klop de 7 eidooiers met de overgebleven suiker in een aparte kom en roer de cacao erdoor; voeg de eiwitten toe.
  • Verdeel dit mengsel over twee bakplaten en bak het 20 minuten op 165 graden.
  • Laat afkoelen.
  • Neem 4 glazen of coupes en snijd 3 cake-cirkels uit per glas.
  • Smelt 100 gram chocolade.
  • Doe een cake-cirkel op de bodem van elk glas, verdeel er wat kersen over, druppel wat chocolade over de kersen en giet er 4-5 eetlepels custard over; herhaal dit proces.
  • Leg een deegcirkel bovenop en giet de overgebleven custard erop.
  • Hak de overgebleven chocolade fijn en decoreer het dessert ermee, tezamen met een paar kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Duitsland