Sellou

Sellou

Sellou, ook wel slilou of sfouf genoemd, is een zoet nagerecht uit de Marokkaanse keuken. Sellou is een soort zanderige 'kruimelcake', wat speciaal wordt geserveerd bij feestdagen, zoals bruiloften en geboorten. Ook wordt het tijdens de ramadan gemaakt, omdat het helpt om overdag te vasten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 500 sesamzaad gemalen tot poeder
  • 250 sesamzaad heel
  • 500 g poedersuiker
  • 400 g amandelen ontveld gebakken en tot poeder gemalen
  • 200 g amandelen grofgemalen
  • 250 g honing
  • 500 g boter gesmolten met een beetje zout en gezeefd
  • 2 grote eetlepels anijs fijn gemalen
  • 7 stuks arabische gom fijn gestampt
  • 1 grote eetlepel kaneel
  • een beetje nootmuskaat alkouza
  • beetje zout
  • olie wat je zelf wil,wil je droge sellou of juist niet

Instructies

  • Doe de gezeefde bloem op een bakplaat en bak in de oven ,af een toe roeren.
  • Als het half is gebakken haal je het er uit en je haalt het door een zeef en laat het verder bakken.
  • Zeef de bloem nogmaals en laat afkoelen,
  • Doe de rest van de ingrediënten erbij, de olie als laatst een beetje bij beetje erbij, versier met de grof gemalen amandelen of doe ze erdoor heen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Marokko