Seroendeng

gekruide en gebrande kokos
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kokos
  • 4 uitjes of sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djinten
  • 2 theelepel ketoembar
  • 4 blaadjes djeroek poeroet
  • 200 gram pinda's
  • zout
  • suiker
  • citroensap

Instructies

  • De uien en de knoflook heel fijn snijden.
  • De kokos vochtig maken met wat kokend water.
  • Nu de vochtige kokos met alle ingrediënten, behalve de pinda's, in een diepe braadpan en op een kleine vlam lichtbruin bakken.
  • Steeds omroeren en scheppen en er voor zorgen dat het niet aanbrandt.
  • Pas als de kokos wat lichtbruin gekleurd is mag men er 2 eetlepels olie bijdoen en verder bruinbakken.
  • Is het gerecht klaar dan pas de gebakken pinda's erbij doen en alles goed mengen.
  • Het gerecht mag wat zoetig smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept is zeer eenvoudig maar vergt wel veel geduld bij het klaarmaken.
Het moet beslist op een klein vuur, want kokos brandt erg snel aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië