Servische Ajvar

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 250 gram rode paprika's
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • zout
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Bak de aubergines en de paprika's in een op 250°C voorverwarmde oven tot de schillen blaren gaan vertonen.
  • Haal ze dan uit de oven en trek de schillen van de nog warme groenten af.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika's.
  • Pureer de aubergines en paprika's in een blender of door een roerzeef.
  • Roer de uitgeperste knoflook en de azijn door de puree en maak alles op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg onder voortdurend roeren zoveel olie in een dun straaltje toe tot de puree ermee verzadigd is.
  • Doe de salade in een schaal en bestrooi hem met de fijngehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Servië