Shir Berinj

rijstpudding
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • ½ liter melk
  • 100 gram suiker
  • 100 gram rozijnen Sultana
  • rozewater of vanillesaus
  • pistachenoten

Instructies

  • Was de rijst en laat hem uitgespreid op een plat bord drogen.
  • Plet de rijst, als die helemaal droog is, tot de korrels ongeveer 1/3 van de oorspronkelijke grootte hebben.
  • Kook de melk en laat die, onder voortdurend roeren, tot ± 3/4 inkoken.
  • Voeg dan de rijst toe en laat die een paar minuten koken.
  • Voeg de suiker en de rozijnen toe en laat koken tot een dikke custard ontstaat (10-15 minuten).
  • Neem de pan van het vuur, breng de pudding op smaak met rozewater of vanillesaus en garneer met pistachenoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt deze pudding warm of koud serveren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Afganistan