Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shir Berinj
rijstpudding
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
rijst
▢
½
liter
melk
▢
100
gram
suiker
▢
100
gram
rozijnen
Sultana
▢
rozewater
of vanillesaus
▢
pistachenoten
Instructies
Was de rijst en laat hem uitgespreid op een plat bord drogen.
Plet de rijst, als die helemaal droog is, tot de korrels ongeveer 1/3 van de oorspronkelijke grootte hebben.
Kook de melk en laat die, onder voortdurend roeren, tot ± 3/4 inkoken.
Voeg dan de rijst toe en laat die een paar minuten koken.
Voeg de suiker en de rozijnen toe en laat koken tot een dikke custard ontstaat (10-15 minuten).
Neem de pan van het vuur, breng de pudding op smaak met rozewater of vanillesaus en garneer met pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt deze pudding warm of koud serveren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Afganistan