Shoarma met noten en kokoscrème

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakjes GoodBite Shoarma
  • 100 gr Coconut Cream geconcentreerde kokoscreme
  • 2 rode uitjes
  • 400 gr rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 80 gr rozijnen
  • 40 gr walnoten
  • 40 gr cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl kurkuma
  • maisolie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking met 1 groentebouillonblokje.
  • Maak eerst het groentebouillonblokje fijn.
  • Laat de rijst koud worden.
  • Goed laten afkoelen.
  • Bak de GoodBite Shoarma volgens de aanwijzig op de verpakking in een wokpan of koekenpan.
  • Zet daarna even apart.
  • Bak twee uitjes en knoflook in een flinke scheut maisolie op middelmatig vuur totdat de uitjes glazig zijn.
  • Voeg de GoodBite Shoarma toe.
  • Voeg de kurkuma toe.
  • Even mengen.
  • Voeg de koude rijst toe.
  • Goed roerbakken.
  • Voeg de Coconut Cream toe.
  • Roerbak en meng totdat de geconcentreerde kokoscreme goed is opgenomen.
  • Het mengsel moet goed warm zijn.
  • Voeg desgewenst wat zout toe.
  • Zout met kruiden mag ook.
  • Voeg de rozijnen, walnoten en cashewnoten op het laatste moment toe.
  • Goed mengen.
  • Haal de pan van het vuur of warmtebron.
  • Bedek de shoarmaschotel met aluminiumfolie.
  • Folie direct op de rijst leggen.
  • Eventueel verzwaren met bord of handdoek.
  • Laat ongeveer 5 minuten staan.
  • Hierdoor heeft de kokoscreme de gelegenheid zijn smaak af te geven.
  • Garneer met wat walnoten en cashewnoten en dien de shoarmaschotel direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch