Siepelhachee
Siepelhachee is niet moeilijk te maken, in een paar uur tijd verandert een stuk vlees
in een heerlijk mals en kruidig gerecht.
Het woord "Siepel" betekend ui in het Drents en "Siepelveen" is een open natuur
gebied in Drenthe.
Ingrediënten
- 750 gram rundvlees stoofvlees op kamertemperatuur
- 1 flesje donkerbier kamertemperatuur
- 5 uien
- 50 gram roomboter
- ½ l water (warm)
- azijn optie: in plaats van azijn: appelstroop
- kruidkoek of ontbijtkoek
- 3 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 1 runderbouillontablet
- peper
- zout
optie:
- mosterd
- appelstroop in plaats van azijn
- 350 gram champignons
Instructies
- Vlees snijden in hapklare stukken, bruin laten worden in de boter;
- Voeg als eerste bier en daarna water toevoegen (het vlees moet net onder water staan);
- De grof gesneden uien, kruidnagel, laurierblaadjes, bouillontablet, bier, peper, zout en een scheutje azijn er bij doen, breng het aan de kook;
- Verkruimelde kruidkoek of ontbijtkoek toevoegen;
- Het vlees 2 á 3 uur afgedekt zachtjes laten stoven;
- Laatste half uur eventueel champignons en mosterd toevoegen.