Siepelhachee

Siepelhachee is niet moeilijk te maken, in een paar uur tijd verandert een stuk vlees in een heerlijk mals en kruidig gerecht. Het woord "Siepel" betekend ui in het Drents en "Siepelveen" is een open natuur gebied in Drenthe.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rundvlees stoofvlees op kamertemperatuur
  • 1 flesje donkerbier kamertemperatuur
  • 5 uien
  • 50 gram roomboter
  • ½ l water (warm)
  • azijn optie: in plaats van azijn: appelstroop
  • kruidkoek of ontbijtkoek
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 runderbouillontablet
  • peper
  • zout

optie:

  • mosterd
  • appelstroop in plaats van azijn
  • 350 gram champignons

Instructies

  • Vlees snijden in hapklare stukken, bruin laten worden in de boter;
  • Voeg als eerste bier en daarna water toevoegen (het vlees moet net onder water staan);
  • De grof gesneden uien, kruidnagel, laurierblaadjes, bouillontablet, bier, peper, zout en een scheutje azijn er bij doen, breng het aan de kook;
  • Verkruimelde kruidkoek of ontbijtkoek toevoegen;
  • Het vlees 2 á 3 uur afgedekt zachtjes laten stoven;
  • Laatste half uur eventueel champignons en mosterd toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Drenthe / Nederland