Singapore-mie

Singapore-mie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 nestjes mie (Honing) (eigenlijk moet je eiermie gebruiken, maar die had ik niet in huis
  • 1 kip filet in stukjes gesneden (ca. 200 gram)
  • 2 eetlepels arachïdeolie = pinda-olie
  • zout peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram Thaise wokgroenten (Albert Heijn) (daar zit gesneden rode schijfjes in)
  • 1 stukjes gemberwortel in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 5 eetlepels kippenbouillon tablet

Instructies

  • Kook mie in ruim kokend water met zout (en een scheutje olie) volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verhit de olie en bak de kip hierin 5 minuten.
  • Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  • In achtergebleven olie de knoflook, gesnipperde ui en gember ca. 4 minuten bakken.
  • Kerriepoeder en sambal oelek toevoegen.
  • Kip terug in de pan doen en nog even meebakken.
  • Voeg de Thaise mix toe en wok 2-3 minuten mee.
  • Doe wat heet water in een kommetje en kruimel er wat van een kippenbouillontablet door en laat dit oplossen.
  • Voeg dit bij de kip en groeten met de mie en schep nog even door.
  • Je kunt er nog wat pinda's over strooien en basilicumblaadjes, maar dat hoef niet.
  • Het gerecht is lekker pittig.......
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Maleisië