Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 nestjes mie (Honing) (eigenlijk moet je eiermie gebruiken, maar die had ik niet in huis
- 1 kip filet in stukjes gesneden (ca. 200 gram)
- 2 eetlepels arachïdeolie = pinda-olie
- zout peper
- 1 teentje knoflook
- 200 gram Thaise wokgroenten (Albert Heijn) (daar zit gesneden rode schijfjes in)
- 1 stukjes gemberwortel in stukjes gesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 5 eetlepels kippenbouillon tablet
Instructies
- Kook mie in ruim kokend water met zout (en een scheutje olie) volgens gebruiksaanwijzing gaar.
- Verhit de olie en bak de kip hierin 5 minuten.
- Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
- In achtergebleven olie de knoflook, gesnipperde ui en gember ca. 4 minuten bakken.
- Kerriepoeder en sambal oelek toevoegen.
- Kip terug in de pan doen en nog even meebakken.
- Voeg de Thaise mix toe en wok 2-3 minuten mee.
- Doe wat heet water in een kommetje en kruimel er wat van een kippenbouillontablet door en laat dit oplossen.
- Voeg dit bij de kip en groeten met de mie en schep nog even door.
- Je kunt er nog wat pinda's over strooien en basilicumblaadjes, maar dat hoef niet.
- Het gerecht is lekker pittig.......