Sis köfte II

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 ui
  • 3 eetlepels verse majoraan
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout zwarte peper uit de molen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • olijfolie
  • tomaat 750 gr
  • 1 Turks brood
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 2-3 eetlepels munt
  • 1 citroen

Instructies

  • Kruid het gehakt met 1 fijngeraspte ui, 1 eetlepel majoraan, de peterselie,
  • 1 teentje knoflook uit de pers, wat zout, een flinke draai peper, de komijn en
  • het paprikapoeder.
  • Kneed van het gehakt 8 'worstjes' rond wat dikkere houten grilleerpennen.
  • Leg deze 1/2 uur koel weg en rooster ze dan onder de grill rondom 15
  • minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaten in plakken en smoor ze met het tweede gehakte
  • uitje in wat olijfolie.
  • Knijp er een teentje knoflook boven uit.
  • Snijd het brood in dikke plakken, bestrijk deze met de gesmoorde tomaten en
  • leg ze op een schaal.
  • Haal de köfte van de pennen en leg ze op het brood.
  • Meng de yoghurt met het bakvet van de tomaten en lepel dit over het gehakt.
  • Bestrooi met munt en garneer met citroenpartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vlees
Land van herkomst Turkije