Sjalottenkruidenboter
Ingrediënten
Instructies
- Pel de sjalotten, halveer ze en snipper ze in ragfijne stukjes.
- Snijd de kruiden fijn.
- Roer de boter zacht, vermeng deze met mosterd en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Meng als laatste de gesnipperde sjalot en de fijngesneden kruiden door de boter.
- Klaar!
Notities / Tips / Wijnadvies
Snijd verse kruiden altijd een scherp mes, dan blijven de aroma’s in de kruiden beter behouden.
Het is ook beter om de kruiden niet te hakken, omdat dit eveneens smaakverlies geeft.
Maak de kruidenboter altijd een dag van tevoren klaar, dan trekken de smaken er beter in.
Zet de boter niet in de koelkast, maar afgedekt met huishoudfolie op het aanrecht of op een koele plek.
Het is ook beter om de kruiden niet te hakken, omdat dit eveneens smaakverlies geeft.
Maak de kruidenboter altijd een dag van tevoren klaar, dan trekken de smaken er beter in.
Zet de boter niet in de koelkast, maar afgedekt met huishoudfolie op het aanrecht of op een koele plek.