Slagroom scones uit Londen voor de Kerst
Ingrediënten
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 gram boter in stukjes
- 1½ deciliter melk
- 1 ei losgeklopt
- jam
- slagroom stijfgeklopt
extra nodig:
- ronde uitsteekvorm doorsnede 6 cm
- bakplaat, ingevet.
Instructies
- Boven kom bakmeel, zout en bakpoeder zeven.
- Boter toevoegen en met vingertoppen tot broodkruimachtige massa verkruimelen.
- Zoveel melk erdoor roeren tot een licht en soepel deeg ontstaat.
- Oven voorverwarmen op 220°C.
- Deeg uitrollen tot een lap van 2 cm dik.
- Met uitsteekvorm 8 rondjes uitsteken.
- Scones op bakplaat leggen en in midden van oven scones in10 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Op rooster iets laten afkoelen.
- Scones warm serveren, gevuld met jam en slagroom.