Slasoep met garnalen
Ingrediënten
- 100 gram rijst
- 1¼ liter kippenbouillon hete
- 1 cm gemberwortel geschilde en geraspte verse
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 gram garnalen gekookte gepelde
- 1 kleine krop ijsbergsla in dunne reepjes
- zout
- 1 takje dille versgehakt
- versgemalen witte peper
Instructies
- Doe de rijst, de bouillon, de gember en de tomatenpuree in een diepe schaal, dek die gedeeltelijk af en kook de soep in de magnetron op de hoogste stand 10-12 minuten tot de rijst gaar is.
- Roer regelmatig om.
- Zet, als de rijst dan nog niet gaar is, de stand op halve hoogte en zet de schaal nog enkele minuten terug.
- Voeg de garnalen, de sla, zout en peper toe en zet de schaal, nu geheel afgedekt, 1 minuut op de lage stand in de magnetron terug.
- Strooi er vlak voor het serveren de dille over.