Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram.woudboontjes
- 2 liter water
- 2 speklappen
- 1 pak boerensoepgroente
- 1 pak honig ossenstaartsoep
- 2 handen vol snelkookrijst
- 2 dikke preien
- 2 middelmatige winterwortelen
- Kleine halve knolselderij
- 1 rookworst
- 4 verse worstjes
- ½ spek
- 4 uien
- 5 laurierblaadjes
- bieslook
- peterselie
- kinolselderijgroen
Instructies
- Zet de woudboontjes een nacht in de week in 1½ liter water.
- Kook de boontjes gaar
- Prak de helft van de boontjes fijn.
- Ze de hele en de geprakte boontjes met het water en de ingrediënten op het vuur, behalve de rookworst en de groene kruiden.
- 10 minuten voordat de soep klaar is het pak soep en de snelkookrijst erin doen (andere rijst er meteen in doen samen met de ingrediënten).
- Is de soep gaar dan de rookworst en de groene kruiden erin doen.