Snezhka
Sneeuwballen
Ingrediënten
- 3 gesplitste eieren
- 2 ½ eetlepel(s) poedersuiker
- ¼ theelepel vanillesuiker
- 3 dl kokende melk
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 2 eetlepel(s) koude melk
Instructies
- Klop de eiwitten stijf en voeg intussen geleidelijk de poedersuiker toe.
- Roer de vanillesuiker door de melk en breng de melk aan de kook.
- Schep grote lepels van het eiwit in de kokende melk, dek de pan af, neem hem van het vuur en laat hem 10 minuten staan.
- Haal de 'sneeuwballen' dan uit de pan en zet ze apart.
- Bewaar de melk.
- Vermeng de suiker, de maïzena en de koude melk, voeg dit bij de bewaarde melk en laat het al roerend wat inkoken.
- Roer wat van de hete vloeistof door de eierdooiers en giet dit in de saus.
- Laat de saus, al roerend, 1 minuut koken en voeg zo nodig nog wat vanillesuiker toe.
- Laat de saus afkoelen en geef haar bij de sneeuwballen.