Snezhka

Sneeuwballen
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 gesplitste eieren
  • 2 ½ eetlepel(s) poedersuiker
  • ¼ theelepel vanillesuiker
  • 3 dl kokende melk
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 2 eetlepel(s) koude melk

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf en voeg intussen geleidelijk de poedersuiker toe.
  • Roer de vanillesuiker door de melk en breng de melk aan de kook.
  • Schep grote lepels van het eiwit in de kokende melk, dek de pan af, neem hem van het vuur en laat hem 10 minuten staan.
  • Haal de 'sneeuwballen' dan uit de pan en zet ze apart.
  • Bewaar de melk.
  • Vermeng de suiker, de maïzena en de koude melk, voeg dit bij de bewaarde melk en laat het al roerend wat inkoken.
  • Roer wat van de hete vloeistof door de eierdooiers en giet dit in de saus.
  • Laat de saus, al roerend, 1 minuut koken en voeg zo nodig nog wat vanillesuiker toe.
  • Laat de saus afkoelen en geef haar bij de sneeuwballen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Rusland