Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snezhka
Sneeuwballen
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
gesplitste eieren
▢
2 ½
eetlepel(s)
poedersuiker
▢
¼
theelepel
vanillesuiker
▢
3
dl
kokende melk
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
2
eetlepel(s)
koude melk
Instructies
Klop de eiwitten stijf en voeg intussen geleidelijk de poedersuiker toe.
Roer de vanillesuiker door de melk en breng de melk aan de kook.
Schep grote lepels van het eiwit in de kokende melk, dek de pan af, neem hem van het vuur en laat hem 10 minuten staan.
Haal de 'sneeuwballen' dan uit de pan en zet ze apart.
Bewaar de melk.
Vermeng de suiker, de maïzena en de koude melk, voeg dit bij de bewaarde melk en laat het al roerend wat inkoken.
Roer wat van de hete vloeistof door de eierdooiers en giet dit in de saus.
Laat de saus, al roerend, 1 minuut koken en voeg zo nodig nog wat vanillesuiker toe.
Laat de saus afkoelen en geef haar bij de sneeuwballen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Rusland