Sope pisca

Antilliaanse vissoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram soepgroente
  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote tomaten in blokjes
  • 21/2 liter water
  • 3 aardappels in blokjes
  • 1 kg kabeljauwfilet vers of diepvries
  • 2 blikken oesters Surinaamse toko
  • 8 gepelde grote garnalen
  • 5 visbouillontabletten
  • 2 limoen of citroenen

Instructies

  • Bak de soepgroente in de olie glazig.
  • Voeg de tomaten, het water en 4 visbouillontabletten toe en laat de soep aan de kook komen.
  • Schep het schuim eraf tot er geen schuim meer te voorschijn komt.
  • Voeg de aardappelen erbij en kook de soep tot de aardappelen gaar zijn.
  • Voeg nu de kabeljauwfilet en de garnalen toe en kook die 7 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Doe eventueel het resterende tablet in de soep en voeg er als laatste de oesters bij.
  • Ze mogen niet lang mee koken, anders vallen ze uit elkaar.
  • Serveer de soep met de in partjes gesneden limoen of citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Antillen