Soppi Di Pisca
Antilliaanse vissoep
Ingrediënten
- 100 gram vis
- limoensap of citroensap
- 1 tomaat
- ½ ui
- 1 takje selderie
- ¼ teen knoflook
- ½ aardappels
- ¼ theelepel nootmuskaat
- 5 gram macaroni of vermicelli
- ½ eetlepel margarine
- ½ theelepel tomatenpuree
- 2¼ deciliter water
- madame jeanette promente
Instructies
- Als vis kan men dradoe, mula, buni, of pisca corra gebruiken.
- De meeste hier verkrijgbare vissoorten zijn ook goed te gebruiken.
- De schubben van de vis verwijderen, buik opensnijden en ingewanden eruit halen.
- Ook de vinnen afknippen.
- De vis wassen in water met lemoen.
- De tomaat, ui, selderie, knoflook, promente en aardappel schoonmaken en in stukjes snijden. .
- De vis met de kruiden, aardappel, nootmuskaat, macaroni, margarine, tomatenpuree en het water aan de kook brengen en 20 min. op een klein vuur laten koken.
- De soep in een diep bord of in een diepe schaal opdienen
Notities / Tips / Wijnadvies
Vissoep wordt met brood, promente en lamoenchi geserveerd.