Sosaties met lamsgehakt en abrikozen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 gedroogde abrikozen
  • 2 kleine ui
  • 1 sjalot
  • 400 gram gehakt
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • ½ theelepel ketoembar
  • ½ theelepel koenjit
  • peper zout

Instructies

  • Wel de abrikozen in heet water.
  • Snijd de uien in 16 parten en snipper de sjalot.
  • Meng het gehakt met de sjalot, het citroensap, de jam, de ketoembar, de koenjit en peper en zout naar smaak en vorm er 16 balletjes van.
  • Steek telkens 1 balletje, 1 partje ui en 1 gewelde abrikoos aan een satéstokje en rooster ze onder de hete grill in ± 10 minuten bruin en gaar.
  • Lekker met gele rijst met rozijnen en waterkerssalade met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Afrika