Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sosaties met lamsgehakt en abrikozen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
16
gedroogde abrikozen
▢
2
kleine
ui
▢
1
sjalot
▢
400
gram
gehakt
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
1
eetlepel
abrikozenjam
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
koenjit
▢
peper
zout
Instructies
Wel de abrikozen in heet water.
Snijd de uien in 16 parten en snipper de sjalot.
Meng het gehakt met de sjalot, het citroensap, de jam, de ketoembar, de koenjit en peper en zout naar smaak en vorm er 16 balletjes van.
Steek telkens 1 balletje, 1 partje ui en 1 gewelde abrikoos aan een satéstokje en rooster ze onder de hete grill in ± 10 minuten bruin en gaar.
Lekker met gele rijst met rozijnen en waterkerssalade met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Afrika