Soto ayam
Surinaamse kippensoep
Ingrediënten
- 1 grote kip
- 2 gesnipperde ui
- 2 gesnipperde knoflook
- 2 gemalen kemirienoten
- 1 klein stukje trassi
- 2 gemalen kemirienoten
- 11/2 theelepel ketoembar
- 11/2 theelepel koenjit
- 11/2 theelepel kardemom
- 11/2 theelepel djinten
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel serehpoeder
- 1 theelepel basterdsuiker
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 dl santen
- 1 eetlepel(s) sojasaus ketjap manis
- 1 kop sperzieboontjes
- 1 kop bloemkool
- 1 kop stukjes wortel
- 1 kop Chinese kool
- 3 takjes peterselie fijngesneden
- 1 kop fijngesneden mie
Instructies
- Trek bouillon van de kip met wat peperkorrels.
- Verwijder de kip na 3/4 uur, zeef de bouillon en verwijder de botjes van de kip.
- Meng de kruiden in een kom.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Was de groenten en maak ze klein (kook harde groenten, bijvoorbeeld bonen, even voor).
- Fruit de ui, de knoflook en de kruiden.
- Doe de groenten erbij en tenslotte de kool en de santen.
- Voeg alles dan met de kokende bouillon samen, doe de stukjes kip erbij en laat de mie meekoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een prima combinatie met rijst.