Soto ayam

Surinaamse kippensoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote kip
  • 2 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde knoflook
  • 2 gemalen kemirienoten
  • 1 klein stukje trassi
  • 2 gemalen kemirienoten
  • 11/2 theelepel ketoembar
  • 11/2 theelepel koenjit
  • 11/2 theelepel kardemom
  • 11/2 theelepel djinten
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 dl santen
  • 1 eetlepel(s) sojasaus ketjap manis
  • 1 kop sperzieboontjes
  • 1 kop bloemkool
  • 1 kop stukjes wortel
  • 1 kop Chinese kool
  • 3 takjes peterselie fijngesneden
  • 1 kop fijngesneden mie

Instructies

  • Trek bouillon van de kip met wat peperkorrels.
  • Verwijder de kip na 3/4 uur, zeef de bouillon en verwijder de botjes van de kip.
  • Meng de kruiden in een kom.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Was de groenten en maak ze klein (kook harde groenten, bijvoorbeeld bonen, even voor).
  • Fruit de ui, de knoflook en de kruiden.
  • Doe de groenten erbij en tenslotte de kool en de santen.
  • Voeg alles dan met de kokende bouillon samen, doe de stukjes kip erbij en laat de mie meekoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een prima combinatie met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Suriname