Sotoe Amsoi

zoute kool uit Suriname
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje Sawi Asin (gezouten kool) of 3 bosjes Sotoe Amsoi (gezouten Amsoi)
  • 200 gram varkensvlees
  • 3 eetlepels olie of 25 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 snufje ve-tsin
  • 1 theelepel Chinees poeder (vijfkruidenpoeder)
  • zout
  • peper
  • 1 ,5 dl water

Instructies

  • Maak het blikje open en snijd de kool klein.
  • Proef even of u de gezouten kool te zuur of te zout vindt; week deze dan even in water tot het naar uw smaak is.
  • Snijd het vlees in blokjes en braad die in olie of boter.
  • Snipper de ui en de knoflook en bak ze mee.
  • Doe er dan de in stukjes gesneden tomaat bij.
  • Voeg daarna de groente toe, samen met de ve-tsin en het Chinese poeder.
  • Laat het geheel even braden, doe er een kleine 11/2 dl water bij en laat het tenslotte op laag vuur 25 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Geef hier gekookte witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Suriname