Soupa avgolemono

soep met ei en citroen
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon
  • ¾ kop rijst
  • vermicelli of een andere pastasoort of rijst
  • 3 ei
  • citroensap
  • ½ theelepel zout
  • peper

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Doe de rijst of vermicelli erbij en laat 15 minuten doorkoken.
  • Klop intussen de eieren schuimig.
  • Voeg er langzaam het citroensap aan toe onder voortdurend kloppen.
  • Giet er dan 3-4 koppen bouillon bij, met een eetlepel per keer en blijf kloppen.
  • Haal de rest van de bouillon van het vuur en klop het eimengsel erdoor.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en dien direkt op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Griekenland
Feestdagen etc Pasen