Spaanse snijbonensalade
Ingrediënten
- 500 gram snijbonen
- 1 bakje gele kerstomaatjes
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 1 blikje ansjovisfilet in olie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 zakje Duyvis mix voor kruidenboter
- 2 eetlepels peterselie grofgehakte
Instructies
- Haal de snijbonen af en snijd ze in schuine stukjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Kook de snijbonen in weinig water in ± 7 minuten beetgaar.
- Kook de eieren ± 8 minuten, zodat het eigeel droog is, maar nog mooi donkergeel.
- Snijd intussen de helft van de ansjovisfilets in piepkleine stukjes.
- Klop een dressing van het citroensap, de olie en het zakje mix.
- Schep de stukjes ansjovis erdoor.
- Snijd de eieren elk in 4 parten.
- Schep de snijbonen, tomaat, ui en dressing door elkaar en laat de salade tot kamertemperatuur afkoelen.
- Verdeel de ei parten en de hele ansjovisfilets erover en bestrooi de salade met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met krielaardappeltjes en een varkenskotelet.