Spaanse snijbonensalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram snijbonen
  • 1 bakje gele kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 blikje ansjovisfilet in olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje Duyvis mix voor kruidenboter
  • 2 eetlepels peterselie grofgehakte

Instructies

  • Haal de snijbonen af en snijd ze in schuine stukjes.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Kook de snijbonen in weinig water in ± 7 minuten beetgaar.
  • Kook de eieren ± 8 minuten, zodat het eigeel droog is, maar nog mooi donkergeel.
  • Snijd intussen de helft van de ansjovisfilets in piepkleine stukjes.
  • Klop een dressing van het citroensap, de olie en het zakje mix.
  • Schep de stukjes ansjovis erdoor.
  • Snijd de eieren elk in 4 parten.
  • Schep de snijbonen, tomaat, ui en dressing door elkaar en laat de salade tot kamertemperatuur afkoelen.
  • Verdeel de ei parten en de hele ansjovisfilets erover en bestrooi de salade met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met krielaardappeltjes en een varkenskotelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Spanje