Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram spaghetti
  • 500 gram gehakt half om half
  • 2 eigeel
  • 40 cl passata
  • 1 st grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el fijn gesneden bieslook
  • 2 el oregano
  • zout
  • peper
  • wat blaadjes basilicum

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Pel de knoflooktenen en snipper ze fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, de ui, de helft van de knoflook, de bieslook en wat zout en peper. Meng goed door elkaar.
  • Vorm van het mengsel 20 gehaktballetjes.
  • Leg ze op een bord en dek af met huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om.
  • Voeg de passata, de rest van de knoflook, de oregano en wat zout en peper toe.
  • Dek de pan af met een deksel, temper de warmtebron en laat 15 minuten sudderen.
  • Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de pasta en de gehaktballetjes over de borden.
  • Giet de saus erover.
  • Garneer met wat blaadjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Rundvlees / Varkensvlees