Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eieren
- 5 druppels citroensap
- 250 g poedersuiker
- 1 potje musket gemengde spikkeltjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Splits de eieren.
- Truc! Je doet het zo...
- Breek de schaal van een ei boven een kom.
- Zorg dat je in je beide handen één helft van het ei hebt.
- Giet het eigeel in één van de twee helften.
- Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom.
- Misschien nog een keer overgieten in de andere eihelft?
- Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je een lege helft over én een helft met eierdooier.
- Dat eigeel heb je niet meer nodig.
- Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mengsel stijf is.
- Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker erdoor.
- Alle poedersuiker weg geklopt?
- Het mengsel ziet er glimmend en stevig uit!
- Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmond.
- Spuit toefjes van ca. 3 cm breed naast elkaar op de bakplaat.
- Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes.
- Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven.
- Zet de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven staan.
- Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...