Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 450 gram gehakte spinazie diepvries
- 2 eieren
- 350 gram gerookte kipfilet of paling
- 30 gram boter
- 20 gram bloem
- 1½ liter kippenbouillon
- 2 deciliter Room Culinair
- peper
- zout
Instructies
- Neem de spinazie 30 minuten van te voren uit de diepvries.
- Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
- Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn.
- Snijd de kipfilet in plakjes of verwijder de velletjes en graatjes van de paling en snijd ze in stukjes.
- Smelt de boter en roer er met een garde de bloem door.
- Laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut zachtjes pruttelen.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng het elke keer al roerend aan de kook.
- Voeg de Room Culinair en de spinazie toe en breng de soep al roerend aan de kook.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schep de kipfilet of de paling door de soep.
- Verdeel de soep over de borden en garneer met het fijngehakte ei.