SPINAAZJESOP

Spinaasjesop

Spinaziesoep Út Sleat
(uit het stadje Sloten)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 gram gehakte spinazie diepvries
  • 2 eieren
  • 350 gram gerookte kipfilet of paling
  • 30 gram boter
  • 20 gram bloem
  • liter kippenbouillon
  • 2 deciliter Room Culinair
  • peper
  • zout

Instructies

  • Neem de spinazie 30 minuten van te voren uit de diepvries.
  • Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
  • Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn.
  • Snijd de kipfilet in plakjes of verwijder de velletjes en graatjes van de paling en snijd ze in stukjes.
  • Smelt de boter en roer er met een garde de bloem door.
  • Laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut zachtjes pruttelen.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng het elke keer al roerend aan de kook.
  • Voeg de Room Culinair en de spinazie toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Schep de kipfilet of de paling door de soep.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer met het fijngehakte ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland