Spinazie met rijst en pijnboompitten

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediënten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. U kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 grote knoflook
  • een flinke snuf chilipoeder
  • 500 gram verse spinazie gewassen en uitgelekt
  • 6 eetlepels rijst
  • citroensap
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg de knoflook, het chilipoeder,
  • een flinke snuf zout en de spinazie toe.
  • Laat de spinazie op hoog vuur enkele minuten slinken.
  • Voeg dan de rijst en 2 1/2 dl water toe, breng dit aan de kook en kook alles afgedekt
  • op halfhoog vuur 20-30 minuten tot de rijt gaar is.
  • Voeg het citroensap, naar smaak zwarte peper en de pijnboompitten toe.
  • Serveer de spinazie warm of op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Salade
Land van herkomst Egypte