Spinazieomeletjes

Spinazieomeletjes

AllerHande februari 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g spinazie diepvries deelblokjes
  • 6 eieren M
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 eetlepel(s) olie
  • 250 g taugé
  • 1 duobakje hamreepjes ca. 250 g
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • Van tevoren spinazie in zeef in ca. 2½ uur laten ontdooien.
  • In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • ¼ deel van eiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen.
  • Als onderkant is gestold omelet keren en andere zijde laten stollen.
  • Omelet op voorverwarmde bord laten glijden.
  • In zelfde pan ½ eetlepel olie verhitten en op zelfde wijze nog 3 omeletjes bakken.
  • Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken.
  • Op smaak brengen met ketjap en peper.
  • Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjes dubbelklappen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Wereldkeuken