Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g spinazie diepvries deelblokjes
- 6 eieren M
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 5 eetlepel(s) olie
- 250 g taugé
- 1 duobakje hamreepjes ca. 250 g
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
Instructies
- Van tevoren spinazie in zeef in ca. 2½ uur laten ontdooien.
- In kom eieren loskloppen met spinazie, zout en peper.
- Vier borden voorverwarmen.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- ¼ deel van eiermengsel in pan schenken en op laag vuur laten stollen.
- Als onderkant is gestold omelet keren en andere zijde laten stollen.
- Omelet op voorverwarmde bord laten glijden.
- In zelfde pan ½ eetlepel olie verhitten en op zelfde wijze nog 3 omeletjes bakken.
- Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en taugé en hamreepjes ca. 2 minuten bakken.
- Op smaak brengen met ketjap en peper.
- Taugé op helft van omeletjes scheppen en omeletjes dubbelklappen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.
Serveren met gebakken aardappeltjes of stokbrood.