Spitskoolcurry met aardappel en rookworst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 eetlepels olie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 volle eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
  • 1 zakje aardappelschijfjes 450 gr, CélaVita
  • 500 gram panklare spitskool
  • 250 gram rookworst
  • 2 dl kokosmelk van een zakje Santen, Conimex
  • versgemalen peper zout
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie

Instructies

  • Pel de ui en snipper hem grof.
  • Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit.
  • Fruit de ui ± 3 minuten zachtjes mee.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor.
  • Bak alles ± 1 minuut.
  • Schep er dan de aardappelschijfjes en de spitskool door en bak ze al omscheppend ± 3 minuten.
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe.
  • Verwarm de curry op zacht vuur nog ± 5 minuten.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de koriander erover.
  • Lekker met (basmati)rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Varkensvlees