Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskoolcurry met aardappel en rookworst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
3
eetlepels
olie
▢
100
gram
gerookte spekblokjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
volle eetlepel milde currypasta
of kerriepoeder
▢
1
zakje
aardappelschijfjes
450 gr, CélaVita
▢
500
gram
panklare spitskool
▢
250
gram
rookworst
▢
2
dl
kokosmelk
van een zakje Santen, Conimex
▢
versgemalen peper
zout
▢
2
eetlepels
fijngehakte koriander of peterselie
Instructies
Pel de ui en snipper hem grof.
Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Fruit de ui ± 3 minuten zachtjes mee.
Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor.
Bak alles ± 1 minuut.
Schep er dan de aardappelschijfjes en de spitskool door en bak ze al omscheppend ± 3 minuten.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe.
Verwarm de curry op zacht vuur nog ± 5 minuten.
Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de koriander erover.
Lekker met (basmati)rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
/
Varkensvlees